Gevelbekleding

Wil je je terras of lounge hoek gezellig aankleden, of een oude gevel terug een bijdetijdse look geven? Belma kan alle soorten gevelbekleding aan. De meest recente projecten werden tot in de puntjes afgewerkt met bv. een houten blokprofiel, zowel open als gesloten voeg, zowel verticaal als horizontaal geörienteerd. Indien gewenst kan er achter de gevelbekleding isolatie voorzien worden en we kunnen ook verlichting, elektriciteit en andere nutsvoorzieningen perfect integreren. 


U kiest zelf de materialen, maar we staan u graag bij met raad en advies om tot het mooiste en meest duurzame resutaat te komen. Zo werken we onder meer met thermo wood, padouk, ceder, hardhout, maar ook met pvc of cedral sidings in vezelcement.

Gyprocwerken

Een scheidingswand bij zetten of een oude binnenmuur netjes afwerkklaar maken? Belma zorgt voor een proper resultaat in de afwerking die u zelf wil. Standaard leveren we de gycroc wand netjes opgevoegd en schildersklaar op, maar als u zelf voor het uitplakken wil zorgen, dan kan dat natuurlijk ook. 


Enkele pratische voorbeelden uit recente projecten: 


  • afwerking zolderruimte om er een volwaardige kamer van te maken
  • gemene muur voorzien van geluidsdempende SoundBloc® platen
  • een kritische ruimte uitwerken in brandwerend Gyproc Rf gipskarton
  • vochtwerende WR platen in een nieuwe badkamer, voorzien van een serviceluik voor de technieken
  • isolerende Thermogyp® platen aan de binnenkant van een niet-optimaal geïsoleerd dak


Belma verlegt de elektriciteit achter de nieuwe voorzetwand zodat u niet vast zit aan de stekkers op de oude plaatsen. Indien gewenst voorzien wij een dubbele beplating voor een optimale akoestische demping. Bij de opbouw gebruiken we de originele Metal Stud® profielen en OSB wanden voor een extra stevig resultaat. 


Goed om weten: wij werken enkel met de originele gipsplaten van Gyproc® en gebruiken de grootste platen uit het assortiment voor een perfect egaal resultaat. 

Binnendeuren

Welke maat of soort binnendeur je ook zoekt, Belma fikst het. Zelfs als het om een uitdagende stalen of glazen deur gaat. Natuurlijk leveren we even graag een gewone schilderdeur, al dan niet wit voorgelakt. Denk daarnaast aan klassevolle gelakte deuren, duurzame massieve deuren, fineer, brandwerende Rf deuren of HPL deuren (high pressure laminate). Ook pivoterende deuren plaatsen we met plezier. Natuurlijk zorgen we voor bijpassende kassementen.


We hechten veel belang aan het materiaal, maar evengoed aan de afwerking. Bijvoorbeeld door gebruik van verdoken scharnieren in zwart of inox. We hebben een zeer ruime keuze aan zwarte klinken (en sleutelgaten, indien gewenst), maar evengoed inox (rvs) of klassiek goud en brons. . 


Goed om weten: Belma levert geen honingraat deuren en hanteert tubespaan als een absoluut minimum. Wij eisen dat een deur tegen een stootje kan en willen enkel kwaliteit afleveren zodat u ook op langere termijn blij bent met uw keuze. 

Parket en Laminaat

Toe aan een nieuwe vloer? Of het nu een kamertje van 20m² is of een kantoorgebouw van 600m², Belma zorgt voor uw nieuwe laminaat of parket. Samen met u bepalen we de gewenste slijtvastheid, want de noden van een slaapkamer zijn anders dan die van een drukke winkelruimte. 


Als u voor natuurlijk hout gaat, dan zorgen wij voor massief of meerlagig parket, geolied parket, zwevend parket of verlijmd parket. Ook in laminaat heeft u bij ons keuze uit het hele spectrum. De bijpassende plinten worden ook voorzien. . 


Uiteraard houden we rekening met de noden van de ruimte. Zo zullen we voor een badkamer of vochtige ruimte een waterdichte oplossing aanbevelen, zoals klikvinyl. Ook als er slechts een geringe opbouwhoogte voorhanden is, zoeken we de beste mogelijkheid met u uit.

Maatkasten

Een moeilijke wand waarvan je het beste wil maken? Maximaal de ruimte in je slaapkamer of inkomhal benutten? Of is het eindelijk tijd voor de dressing van jouw dromen? Belma zorgt voor de kast op maat. 


Doe eens gek. U kiest de kleuren, de indeling, schuifdeuren met /zonder rem of draaideuren. Een ingewerkte spiegel of geïntegreerde verlichting. Kledinglift? U bepaalt, wij regelen het.  


Goed om weten: wij werken bij voorkeur met de kwaliteitsproducten van Blum. Voor legplanken voorzien we minimum een dikte van 18mm of 25mm. Wij monteren altijd een extra stevige rug van minstens 8mm dikte.